neděle 17. června 2012

Ovesné vločky

Ovesné vločky obsahují vysoký podíl ovesné vlákniny s vyváženým poměrem vlákniny rozpustné a nerozpustné.
Nerozpustná vláknina zlepšuje trávení a působí preventivně proti zácpě a závažným onemocněním trávícího traktu.
Rozpustná vláknina napomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a působí jako prevence srdečních a cévních onemocnění. Rovněž snižuje hladinu krevního cukru a působí tak jako prevence cukrovky.

Celozrnné potraviny mají vždy nižší glykemický index než moučníky z bílé mouky. Ovesné vločky navozují pocit sytosti na delší dobu a tlumí pocit hladu. Ovesná vláknina zpomaluje vstřebávání cukru a pomáhá udržovat zdravou hladinu cukru v krvi. Hladina krevního cukru v organismu zůstává vyrovnaná a nedochází k vysokému vzestupu hladiny inzulínu. Během celého dopoledne tak můžeme využívat postupně uvolňovanou energii.

Takže ovesné vločky, ať s jogurtem a ovocem nebo formou ovesné kaše je ideální snídaně :-)...
 
 
Publikováno 16.2.2012
 
 
1 Corinne Corinne | Web | 16. února 2012 v 18:07 | Reagovat
ty mě chutnaj, jen když si je hodim do dobré mámy banánové ;-)
 

1 komentář :